Modificarea Codului fiscal privind reducerea cotei de TVA la unele produse de panificatie si accizele pentru anumite produse de lux

31 Iulie 2013, Codul Fiscal

Potrivit informatiilor de presa privind actele normative care au fost incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 30 iulie, ora 14.00, publicate de Guvernul Romaniei pe site-ul sau, la adresa http://www.gov.ro/, in sedinta de marti 30 iulie 2013 a fost aprobata ORDONANŢA pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Principalele schimbări pe care le aduce Ordonanţa adoptată de Guvern sunt:

  • Se implementează cota redusă de TVA de 9% pentru livrarea de pâine, grâu şi făină. Măsura urmăreşte combaterea fraudei fiscale în domeniului comerţului cu pâine, iar cota redusă se aplică pe tot lanţul de producţie şi distribuţie.
  • Se majorează nivelul accizei pentru alcool etilic de la 750 la 1000 euro/hl alcool pur.
  • Se extinde sfera de aplicare a accizelor nearmonizate pentru o serie de produse de lux: bijuterii din aur/platină, mai puţin verighete, confecţii din blănuri naturale, autoturisme şi autoturisme de teren, noi sau rulate, a căror capacitate cilindrică este mai mare sau egală cu 3000 cm³, arme de vânătoare şi arme de uz personal precum şi muniţia aferentă, iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni, cu sau fără motor, pentru agrement.

Autor: Ionel Moca | Sursa: Fincont.NET

comments powered by Disqus
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf