Stiri

14
Iun 2016

PROCEDURA de inregistrare, la cerere, in Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare

Fincont.NET, Informatii Fiscale

Prin OANAF  nr. 1503/2016 din 6 mai 2016,  publicat în  Monitorul Oficial  nr. 403 din 27 mai 2016, s-a aprobat  Procedura de înregistrare, la cerere, în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare.

13
Iun 2016

Documentar fiscal privind redeventa

Fincont.NET, Documentare Fiscale

Dictionarul explicativ al limbii romane defineste redeventa ca fiind

- orice sumă ce trebuie plătită în bani sau în natură pentru folosirea sau dreptul de folosință a unor active corporale sau necorporale,

- o datorie, obligație, rentă care se plătește periodic la date fixe și sub formă de cotă fixă.

27
Ian 2016

In atentia platitorilor de impozit pe profit referitor la modificarile aduse impozitului pe profit prin Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2016

Prin Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care intră in vigoare incepând cu data de 1 ianuarie 2016. au fost aduse modificări in ceea ce priveşte impozitul pe profit, după cum urmează:
  • In categoria contribuabililor obligaţi la plata impozitului pe profit sunt încadrate şi pesoanele juridice străine care au locui de exercitare a a conducerii efective in România.

  • S-au revizuit categoriile de contribuabili care nu intră sub incidenţa impozitării în sensul impozitului pe profit (in Legea nr. 571/2003 erau menţionate la scutiri). In această categorie sunt încadrate şi entităţile transparente fiscal cu personalitate juridică.

27
Ian 2016

In atentia contribuabililor referitor la obligatiile persoanelor care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala in anul 2016

Baza de calcul: venitul brut.

Cota este de 10% asupra bazei de calcul.

Plata se face până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost plătit venitul prin reţinere la sursă de către plătitorul de venit.

Se poate opta pentru stabilirea impozitului pe venit ca impozit final, în scris, în momentul încheierii fiecărui raport juridic.

Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf