Obligatii Fiscale

9
Ian 2014

Obligatiile fiscale ale platitorilor de venituri cu regim de retinere la sursa

Fincont.NET, Obligatii Fiscale
Obligatiile fiscale ale platitorilor de venituri cu regim de retinere la sursa

Potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, plătitorii de venit, persoane juridice sau alte entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţa contabilă, au îndatorirea de a calcula, reţine şi vira impozit prin reţinere la sursă, reprezentând plăţi anticipate, pentru veniturile plătite reprezentând: drepturi de proprietate intelectuală; activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului Civil, precum şi a contractelor de agent; activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară; asocierea unei persoane fizice cu o persoana juridică, plătitoare pe venit microîntreprindere.

17
Dec 2013

Ziua de 20 decembrie este data scadenta pentru declararea si plata obligatiilor fiscale

Fincont.NET, Obligatii Fiscale

Va reamintim ca, potrivit Codului de procedura fiscala, art. 111^1, creanţele fiscale pentru care scadenţa şi termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie sunt scadente şi se declară până la data de 20 decembrie, intrucat in anul 2013 data de 21 decembrie este zi nelucrătoare.

9
Dec 2013

Obligatiile persoanei impozabile dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA

Fincont.NET, Obligatii Fiscale
Obligatiile persoanei impozabile dupa anularea inregistrarii in scopuri de TVA

După anularea înregistrării în scopuri de TVA pentru ca nu au fost evidenţiate în deconturile de taxă depuse, achiziţii de bunuri/servicii şi nici livrări de bunuri/prestări de servicii timp de 6 luni de zile, persoanele impozabile carora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA nu pot aplica prevederile referitoare la plafonul de scutire pentru mici întreprinderi până la data înregistrării în scopuri de TVA, fiind obligate să aplice urmatoarele prevederi:

a) nu beneficiază, în perioada respectivă, de dreptul de deducere a taxei pe valoarea adăugată aferente achiziţiilor efectuate [...]

4
Noi 2013

Calendarul obligatiilor fiscale pe luna Noiembrie 2013

Fincont.NET, Obligatii Fiscale

Potrivit calendarului obligatiilor fiscale postat pe site-ul ANAF, în luna noiembrie 2013 contribuabilii trebuie sa depuna la Fisc, după caz, urmatoarele declaratii si documente:

Până la 7 noiembrie a.c. inclusiv:

- Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092. [...]

5
Sep 2013

Obligatii declarative cu termene scadente in luna Septembrie 2013

Fincont.NET, Obligatii Fiscale

 Potrivit calendarului obligatiilor fiscale postat pe site-ul ANAF, în luna septembrie 2013 contribuabilii trebuie sa depuna la organele fiscale teritoriale, după caz, urmatoarele declaratii si/sau formulare:

 Până la 6 septembrie a.c. inclusiv:

- Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092.

Se depune de către persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna august 2013 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

31
Iul 2013

Obligatii fiscale cu termene scadente in luna August 2013

Fincont.NET, Obligatii Fiscale

Conform calendarului obligatiilor fiscale postat pe site-ul ANANF, în luna august a.c., trebuie depuse la organele fiscale teritoriale, după caz, urmatoarele

Până la 7 august a.c. inclusiv:

- Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România [...]

7
Mar 2013

Ce declaratii trebuie sa depuna microintreprinderile in luna martie 2013

Fincont.NET, Obligatii Fiscale

Potrivit modificarilor Codului fiscal, aduse prin O.G. nr. 8 din 23 ianuarie 2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, incepand cu data de 1 februarie 2013 sunt obligate sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor toate societatile comerciale cu capital privat care au realizat venituri de pana la 65.000 de euro in 2012, indiferent de numarul de salariati. Astfel, nicio societate privata nou-infiintata sau cu venituri sub plafonul de 65.000 de euro, nu mai poate aplica regimul fiscal al  impozitului pe profit ci este obligata sa aplice regimul fiscal al microintreprinderilor.

7
Mar 2013

Obligatii declarative cu termene in luna martie 2013

Fincont.NET, Obligatii Fiscale

În luna martie 2013, după caz, trebuie depuse la Fisc urmatoarele declaratii:

Până la 1 martie a.c. inclusiv:

- Declaraţia pe propria răspundere pentru contribuabilii persoane juridice care nu au desfăşurat activitate de la înfiinţare şi până la 31.12.2012 şi nu au obligaţia întocmirii situaţiilor financiare anuale. Baza legala : OMFP nr. 1.040/2013. [...]

Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf