Spete - Pagina 6

19
Sep 2014

Care este tratamentul fiscal aplicabil veniturilor realizate din cresterea si valorificarea, in stare naturala, a animalelor si a produselor de origine animala?

ANAF, Spete

In conformitate cu prevederile art.42 litera k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt venituri impozabile, veniturile din agricultura si silvicultura, altele decat cele din activitati agricole realizate de persoanele fizice care se supun impunerii, potrivit prevederilor capitolului VII din Titlul III - impozitul pe venit.

19
Sep 2014

Care este tratamentul fiscal al veniturilor din apicultura obtinute de persoanele fizice autorizate?

ANAF, Spete

In conformitate cu prevederile art. 42 lit. k) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in intelesul impozitului pe venit nu sunt impozabile veniturile din agricultura si silvicultura, cu exceptia celor prevazute la art. 71.

18
Sep 2014

Cheltuielile efectuate de o societate comerciala pentru achizitionarea si ulterior demolarea unor hale de productie sunt cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil?

ANAF, Spete

In conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal,cu modificarile si completarile ulterioare, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

18
Sep 2014

In ce conditii sunt deductibile cheltuielile cu dobanzile la imprumuturile contractate de o societate comerciala?

ANAF, Spete

In conformitate cu prevederile art.23 alin.(1) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, cheltuielile cu dobanzile sunt integral deductibile in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu trei.

18
Sep 2014

Sunt cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil, cheltuielile legate de deplasarea in strainatate a administratorului unei societati comerciale?

ANAF, Spete

Conform dispozitiilor de la art. 21 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, cheltuielile de transport si cazare in tara si in strainatate, efectuate pentru salariati si administratori sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri, fiind deductibile la calculul profitului impozabil.

Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf