Sinteza legislativa 1 - 6 februarie 2015

06 Februarie 2015, Sinteza Legislativa

Ordonanţa nr. 8 a Guvernului României pentru modificarea şi completarea O.G. nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, publicată în Monitorul Oficial nr. 84 din 30 ianuarie 2015.

Prin prezenta ordonanţă se stabileşte noul cadrul de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto care efectuează operaţiuni de transport rutier.

În acest sens se reglementează:

  • controlul respectării prevederilor Regulamentului (CE) nr. 561 din 2006 privind armonizarea anumitor dispoziţii ale legislaţiei sociale în domeniul transporturilor rutiere, control care se efectuează în trafic, la sediile întreprinderilor şi al operatorilor de transport rutier;
  • modalitatea de efectuare a controlului în trafic şi la sediile întreprinderilor şi al operatorilor de transport rutier;
  • redefinirea faptelor care constituie încălcări ale Regulamentului (CE) nr. 561 din 2006;
  • stabilirea unor noi cuantumuri a amenzilor contravenţionale pentru faptele care constituie încălcări ale Regulamentului (CE) nr. 561 din 2006.  

Autor: Laurentiu Calaican | Sursa: Fincont.NET

comments powered by Disqus
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf