Stiri - Pagina 64

5
Iun 2012

Procedura de inregistrare fiscala, din oficiu sau la cererea altei autoritati care administreaza creante fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu si-a indeplinit obligatia de inregistrare fiscala, potrivit legii

Fincont.NET, Informatii Fiscale

Prin O.A.N.A.F. nr. 714 din 16 mai 2012, publicat în M.Of.  nr. 350 din 23 mai 2012, s-a reglementat Procedura de înregistrare fiscală, din oficiu sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale, a unui subiect de drept fiscal care nu şi-a îndeplinit obligaţia de înregistrare fiscală, potrivit legii si s-a aprobat modelul şi conţinutul formularelor utilizate in cadrul acestei proceduri:

  • a) "Decizie privind înregistrarea fiscală din oficiu", cod M.F.P. 14.13.02.10;
  • b) "Notificare privind înregistrarea fiscală din oficiu", cod M.F.P. 14.13.07.10,

Înregistrarea fiscală a unui contribuabil, din oficiu sau la cererea altei autorităţi care administrează creanţe fiscale, se consideră valabilă începând cu data comunicării deciziei privind înregistrarea fiscală din oficiu.

5
Iun 2012

Procedura de anulare, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA

Fincont.NET, Informatii Fiscale

Prin O.A.N.A.F nr. 700 din 11 mai 2012 publicat  în M.Of. nr. 356 din 25 mai 2012,  s-a aprobat procedura de anulare, din oficiu, a înregistrării în scopuri de TVA, a persoanelor impozabile înregistrate în scopuri de TVA:

a) care au fost declarate inactive potrivit dispoziţiilor art. 78^1 din Codul de procedură fiscală

b) care sunt  în inactivitate temporară, înscrisă în registrul comerţului

c) în cazul în care asociaţii/administratorii persoanei impozabile sau persoana impozabilă însăşi au fapte înscrise în cazierul fiscal

d) care nu au depus pe parcursul unui semestru calendaristic niciun decont de taxă

e) care  în deconturile de TVA depuse pentru semestru calendaristic nu au evidenţiat operaţiuni, realizate în cursul perioadelor de raportare

f) care, fiind deja înregistrate in scopuri de TVA conform art. 153^1 din Codul fiscal, se înregistrează în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, conform art. 153 din Codul fiscal

5
Iun 2012

Procedura de inregistrare, din oficiu, in scopuri de TVA a persoanelor impozabile obligate sa se inregistreze in scopuri de taxa pe valoarea adaugata si care nu solicita inregistrarea

Fincont.NET, Informatii Fiscale

Prin O.A.N.A.F nr. 700 din 11 mai 2012 publicat în M.Of.  nr. 356 din 25 mai 2012,  s-a aprobat Procedura de de înregistrare, din oficiu, în scopuri de TVA a persoanelor impozabile obligate să se înregistreze în scopuri de taxă pe valoarea adăugată şi care nu solicită înregistrarea, care se aplică de către compartimentul cu atribuţii în domeniul înregistrării fiscale din cadrul organului fiscal competent - organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana impozabilă ori în evidenţa căruia aceasta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, respectiv "organul fiscal stabilit prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor, la propunerea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală."

În sensul acestei proceduri, se considera persoana impozabilă “orice persoană care desfăşoară, de o manieră independentă şi indiferent de loc, activităţi economice de natura celor prevăzute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activităţi.”

5
Iun 2012

Procedura de inregistrare, din oficiu, in scopuri de TVA a persoanelor impozabile care au fost reactivate fiscal si a persoanelor impozabile care au inscris in registrul comertului mentiuni privind incetarea situatiei de suspendare temporara a activitatii

Fincont.NET, Informatii Fiscale
Prin O.A.N.A.F nr. 700 din 11 mai 2012 publicat în M.Of.  nr. 356 din 25 mai 2012,  s-a aprobat procedura de înregistrare, din oficiu, în scopuri de TVA a persoanelor impozabile care au fost reactivate fiscal şi a persoanelor impozabile care au înscris în registrul comerţului menţiuni privind încetarea situaţiei de suspendare temporară a activităţii, care se aplică de către compartimentul cu atribuţii în domeniul înregistrării fiscale din cadrul organului fiscal competent - organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana impozabilă ori în evidenţa căruia aceasta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, respectiv "organul fiscal stabilit prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor, la propunerea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală."
31
Mai 2012

Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA

Fincont.NET, Informatii Fiscale

Prin O.A.N.A.F   nr. 700 din 11 mai 2012 publicat  în M.Of.  nr. 356 din 25 mai 2012,  s-a aprobat Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, care se aplică de către compartimentul cu atribuţii în domeniul înregistrării fiscale din cadrul organului fiscal competent - organul fiscal în a cărui rază teritorială îşi are domiciliul fiscal persoana impozabilă ori în evidenţa căruia aceasta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe

Pentru persoanele impozabile care nu sunt stabilite în România conform art. 125^1 alin. (2) din Codul fiscal, organul fiscal competent este sau organul fiscal stabilit potrivit art. 36 alin. (3) din Codul de procedură fiscală si anume “organul fiscal stabilit prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor, la propunerea preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.”

În sensul acestei proceduri, persoana impozabilă este cea definită la art. 127 din Codul fiscal, respectiv “orice persoană care desfăşoară, de o manieră independentă şi indiferent de loc, activităţi economice de natura celor prevăzute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activităţi.”

31
Mai 2012

Diferentele de tratament fiscal al contributiilor de asigurare sociala, introduse prin OUG nr. 117 din 23 decembrie 2010 si OUG nr. 125 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

Fincont.NET, Informatii Fiscale

Pana la data de 01 ianuarie 2011, contributiile sociale datorate bugetului general consolidat al statului de persoanele fizice si/sau juridice, erau reglementate doar de legislatia speciala prin care s-au introdus aceste contributii.

Incepand cu 01 ianuarie 2011, prin OUG   nr. 117 din 23 decembrie 2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, contributiile sociale au fost introduse in sfera Codului fiscal:

31
Mai 2012

Contributia de asigurari sociale de sanatate privind persoanele care realizeaza alte venituri, precum si persoanele care nu realizeaza venituri

Fincont.NET, Informatii Fiscale

A. CONTRIBUŢIA DE ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE PRIVIND PERSOANELE CARE REALIZEAZĂ ALTE VENITURI

Potrivit modificarilor aduse Codului fiscal prin O.U.G. nr. 125 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, incepand cu data de 01 iulie 2012, au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor  din:

a) cedarea folosinţei bunurilor;

b) investiţii;

c) premii şi câştiguri din jocuri de noroc;

d) operaţiunea de fiducie;

e) alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78 din Codul fiscal,

31
Mai 2012

Obligatii fiscale scadente in luna iunie 2012

Fincont.NET, Obligatii Fiscale

Potrivit calendarului obligatiilor fiscale publicat pe site-ul ANAF, în luna iunie 2012, contribuabilii trebuie să depună la Fisc, după caz, urmatoarele documente:

Până la 8 iunie a.c. inclusiv:

- Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, formular 092.

Se depune de către persoanele juridice şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere care au efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri în luna mai 2012 şi sunt obligate să-şi modifice perioada fiscală devenind plătitori de TVA lunar.

Baza legala: OPANAF nr. 1.165/2009.

Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf