Reglementari privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie

05 Septembrie 2013, Codul Fiscal
Reglementari privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie

In M.Of. nr. 543 din 28 august 2013 a fost publicat ordinul comun al Ministrului finanţelor publice şi Ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr 852 din 26 august 2013 privind aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru paine si specialitati de panificatie.

Prin acest ordin, se expliciteaza prevederile art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, astfel:

(1)  a) prin pâine se înţelege produsul preparat dintr-un aluat obţinut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente, frământat cu apă, afânat prin fermentaţia drojdiei şi precopt/copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe şi care are un conţinut de zahăr în substanţă uscată de maximum 5% din greutate şi grăsimi în substanţă uscată de maximum 5% din greutate;

b) prin cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluţe şi împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071, se înţelege produsele de panificaţie care au compoziţia pâinii, astfel cum este definită la lit. a).

(2) Produsele prevăzute la alin. (1) lit. b) cu umplutură de orice fel nu se încadrează în categoria produselor de panificaţie prevăzute la art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Covrigii se încadrează în prevederile art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de gramaj şi indiferent dacă sunt sau nu afânaţi prin fermentaţia drojdiei.

Autor: Ionel Moca | Sursa: Fincont.NET | Sursa Foto: Business24

comments powered by Disqus
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf