Modificarile aduse prin OUG 24 din 2012 Codului fiscal privind impozitul pe profit, impozitul pe venit si impozitul pe veniturile nerezidentilor

15 Iunie 2012, Codul Fiscal

Prin  Ordonanţa de urgenţă nr. 24/06.06.2012  pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, s-au adus modificari Codului Fiscal, privind:

  1. impozitul pe profit,
  2. impozitul pe venit
  3. impozitul pe veniturile nerezidentilor,

modificari care intra in vigoare la date diferite, respectiv:

  1. la 01 iulie 2012
  2. la 01 ianuarie 2013

Prezentam in cele ce urmeaza, comparativ, modificarile aduse Codului fiscal, structurate in functie de datele de intrare in vigoare:

A) Modificarile aduse Codului fiscal care intra in vigoare de la data de 01 iulie 2012:

A.1. modificari aduse Titlului II – „Impozitul pe profit” :

1. modificarea Codului fiscal in scopul  reflectarii participatiei minime la capitalul social al unei persoane juridice din alt stat membru necesare pentru aplicarea dispozitiilor directivei, precum si al asigurarii corelatiei dintre prevederile art.20^1 si data intrarii efective in vigoare a unui sistem comun de impozitare a societatilor comerciale:

Forma noua

Forma anterioara

“1. La articolul 201alineatul (1) litera a), punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„2. deţine minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice situate într-un alt stat membru, care distribuie dividendele;“.

 

 

ART. 20^1 Regimul fiscal al dividendelor primite din statele membre ale Uniunii Europene

(1) După data aderării României la Uniunea Europeană sunt, de asemenea, neimpozabile şi:

a) dividendele primite de o persoană juridică română, societate-mamă, de la o filială a sa situată într-un stat membru, dacă persoana juridică română întruneşte cumulativ următoarele condiţii:

2. deţine minimum 15% din capitalul social al unei persoane juridice dintr-un stat membru, respectiv minimum 10%, începând cu 1 ianuarie 2009;”

 

2. La articolul 201alineatul (1) litera b), punctul 4 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„4. deţine minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice situate într-un alt stat membru, care distribuie dividendele;“.

ART. 20^1 Regimul fiscal al dividendelor primite din statele membre ale Uniunii Europene

(1) După data aderării României la Uniunea Europeană sunt, de asemenea, neimpozabile şi:

b) dividendele primite de sediile permanente din România ale unor persoane juridice străine din alte state membre, societăţi-mamă, care sunt distribuite de filialele acestora situate în state membre, dacă persoana juridică străină întruneşte, cumulativ, următoarele condiţii:

4. deţine minimum 15% din capitalul social al filialei dintr-un stat membru, respectiv o participare minimă de 10%, începând cu data de 1 ianuarie 2009;

 

2. completarea Codului fiscal in scopul actualizarii formelor de organizare pentru persoanele juridice bulgare si al  inscrierii, in cadrul prevederilor art. 20^1, a noului numar de identificare a directivei reformate:

“3. La articolul 201alineatul (4), după litera a) se introduce o nouă literă, litera a1), cu următorul cuprins:

„a1) societăţi înfiinţate în baza legii bulgare, cunoscute ca «събирателно дружество», «командитно дружество», «дружество с ограничена отговорност», «акционерно дружество», «командитно дружество с акции», «неперсонифицирано дружество», «кооперации», «кооперативни съюзи», «държавни предприятия» şi care desfăşoară activităţi comerciale;“.”

3. completarea Codului fiscal in scopul inscrierii, in cadrul prevederilor art. 20^1, a noului numar de identificare a directivei reformate:

4. La articolul 201, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„(5) Dispoziţiile prezentului articol transpun prevederile Directivei 2011/96/UE a Consiliului din 30 noiembrie 2011 privind regimul fiscal comun care se aplică societăţilor-mamă şi filialelor acestora din diferite state membre.“

4. modificarea Codului fiscal in sensul extinderii sferei de aplicare a prevederilor care limiteaza dreptul de deducere a cheltuielilor privind combustibilul si asupra altor cheltuieli aferente vehiculelor respective, la calculul impozitului pe profit, cum ar fi:

  • - servicii de reparatii,
  • - intretinere,
  • - piese de schimb, etc.

De asemenea, deducerea limitata a acestor cheltuieli nu se aplica in cazul in care vehiculele respective sunt utilizate exclusiv in scopul desfasurarii activitatii economice a contribuabilului.

Forma noua

Forma anterioara

“5. La articolul 21 alineatul (3), litera n) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„n) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat potrivit alin. (4) lit. t) la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.“

 

ART. 21 Cheltuieli

(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:

n) cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcții de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.

 

6. La articolul 21 alineatul (4), litera t) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„t) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă totală maximă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau în folosinţa contribuabilului. Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;

2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;

3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;

5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.

Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.

Modalitatea de aplicare a acestor prevederi se stabileşte prin norme;“.”

 

ART. 21 Cheltuieli

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:

t)  50% din cheltuielile privind combustibilul, pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, aflate în proprietatea sau în folosința contribuabilului. Prin excepție de la prezentele prevederi, cheltuielile privind combustibilul sunt integral deductibile în situația în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenție, reparații, pază și protecție, curierat, transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, precum și vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenți de vânzări și de agenți de recrutare a forței de muncă;

2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfășurarea activității de instruire în cadrul școlilor de șoferi;

 

 

Din compararea celor doua forme, rezulta ca prin modificarile aduse Codului fiscal, nu mai  sunt considerate deductibile integral la calculul impozitului pe profit cheltuielile efectuate cu:

  • - vehiculele utilizate exclusiv pentru  transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, daca acest transport se efectueaza fara plata
  • - vehiculele utilizate exclusiv pentru  a fi utilizate drept care de reportaj,
  • - vehiculele utilizate exclusiv de  agenți de recrutare a forței de muncă.

5. completarea Codului fiscal in scopul facilitarii transferului creantelor neperformante din sectorul bancar, prin acordarea unei deduceri la calculul profitului impozabil, prin intermediul provizioanelor fiscale, pentru contribuabilii cesionari care achizitioneaza aceste creante, in vederea recuperarii

Ca urmare a acestor completari, vor fi considerate deductibile cheltuielile cu ajustarile pentru deprecierea creantelor preluate, in limita diferentei dintre valoarea nominala a creantei preluate si pretul de achizitie al acesteia, dupa indeplinirea unor conditii specifice provizioanelor fiscale, legate de inregistrarea pe venituri a creantelor respective, de neexistenta unor relatii de afiliere sau de perioada de inregistrare.

7. La articolul 22 alineatul (1), după litera l) se introduce o nouă literă, litera m), cu următorul cuprins:

„m) provizioanele/ajustările pentru deprecierea creanţelor preluate de la instituţiile de credit în vederea recuperării acestora, în limita diferenţei dintre valoarea creanţei preluate prin cesionare şi suma de achitat cedentului, pentru creanţele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

1. sunt cesionate şi înregistrate în contabilitatea cesionarului după data de 1 iulie 2012 inclusiv;

2. sunt transferate de la o persoană sau datorate de o persoană care nu este afiliată contribuabilului cesionar;

3. au fost incluse în veniturile impozabile ale contribuabilului cesionar.“

A.2. modificari aduse Titlului III – „Impozitul pe venit” 

1. modificarea din Codul fiscal, prin:

  • - extinderea sferei de aplicare a limitarii deductibilitatii cheltuielilor aferente vehicule rutiere motorizate, fata de prevederile aplicabile anterior numai in cazul cheltuielilor privind combustibilul, si asupra celorlalte cheltuieli aferente acestora, in cazul in care vehiculele respective nu sunt utilizate exlusiv in scopul desfasurarii activitatii, in anumite conditii.
  • - excluderea de la aplicarea deducerii limitate a cheltuielilor a celor privind amortizarea;
  • - revizuirea categoriilor de vehicule rutiere motorizate pentru care sunt deductibile integral cheltuielile aferente, efectuate in cadrul activitatii independente, in scopul realizarii de venituri.

Forma noua

Forma anterioara

8. La articolul 48 alineatul (7), litera l1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„l1) 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere motorizate care nu sunt utilizate exclusiv în scopul desfăşurării activităţii şi a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi nu au mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietate sau în folosinţă.

Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

         1. vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;

        2. vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;

        3. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

        4. vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;

        5. vehiculele utilizate ca mărfuri în scop comercial.

Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.

În cazul vehiculelor rutiere motorizate, aflate în proprietate sau în folosinţă, care nu fac obiectul limitării deducerii cheltuielilor se vor aplica regulile generale de deducere.

Modalitatea de aplicare a acestor prevederi se stabileşte prin norme;“.

 

ART. 48 Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă

(7) Nu sunt cheltuieli deductibile:

l^1) 50% din cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului. Prin excepție, cheltuielile privind combustibilul efectuate în cadrul activității în scopul realizării de venituri sunt deductibile integral în situația în care vehiculele respective se înscriu în oricare din următoarele categorii:

          1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenție, reparații, pază și protecție, curierat, transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, precum și vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenți de vânzări și de agenți de recrutare a forței de muncă;

           2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;

           3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfășurarea activității de instruire în cadrul școlilor de șoferi; 

 

Din compararea celor doua forme, rezulta ca prin modificarile aduse Codului fiscal, nu mai  sunt considerate deductibile integral la calculul impozitului pe venit cheltuielile efectuate cu:

  • - vehiculele utilizate exclusiv pentru  transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, daca acest transport se efectueaza fara plata
  • - vehiculele utilizate exclusiv pentru  a fi utilizate drept care de reportaj,
  • - vehiculele utilizate exclusiv de  agenți de recrutare a forței de muncă.

B) Modificarile aduse Codului fiscal care intra in vigoare de la data de 01 ianuarie 2013:

1. modificarea Titlului III – „Impozitul pe venit”  din Codul fiscal, prin:

  • a) Eliminarea obligatiei contribuabilului de determinare a castigului net trimestrial/pierderii nete trimestriale din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise.
  • b) Eliminarea obligatiei contribuabilului de a calcula si vira impozitul reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil, pe baza declaratiei de impunere trimestriala.

Forma noua

Forma anterioara

“9.La articolul 66, alineatul (5) se abrogă.”

 

ART. 66 Stabilirea venitului din investiţii

(5) Câştigul net/Pierderea netă se determină la sfârşitul fiecărui trimestru ca diferenţă între câştigurile şi pierderile înregistrate cumulat de la începutul anului, ca urmare a tranzacţionării titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise. Câştigul net determinat/Pierderea netă determinată la sfârşitul fiecărui trimestru se calculează de către contribuabil, pe baza declaraţiei de impunere trimestriale. 

2. modificarea Titlului III – „Impozitul pe venit”  din Codul fiscal, prin:

  • a) introducerea  obligatiei contribuabilului de determinare a castigului net anual/pierderii nete anuale din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate in cursul anului respectiv.
  • Castigul net anual/pierderea neta anuala se determina de catre contribuabil, pe baza declaratiei privind venitul realizat, depusa conform prevederilor art.83.
  • b) introducerea obligatiei organului  fiscal competent de a determina câştigul net anual impozabil

Forma noua

Forma anterioara

10. La articolul 66, alineatele (51) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

„(51) Câştigul net anual/Pierderea netă anuală din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, se determină ca diferenţă între câştigurile şi pierderile înregistrate în cursul anului respectiv.

Câştigul net anual/Pierderea netă anuală se determină de către contribuabil, pe baza declaraţiei privind venitul realizat, depusă conform prevederilor art. 83.

Câştigul net anual impozabil se determină de organul fiscal competent.

ART. 66 Stabilirea venitului din investiţii

       

(5^1) Câştigul net anual/Pierderea netă anuală din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, se determină ca diferenţă între câştigurile şi pierderile înregistrate în cursul anului fiscal respectiv, cumulat de la începutul anului, şi este egal/egală cu câştigul net determinat/pierderea netă determinată la sfârşitul trimestrului IV al anului fiscal respectiv.

    

   Câştigul net anual /Pierderea netă anuală se determină de către contribuabil, pe baza declaraţiei privind venitul realizat, depusă potrivit prevederilor art. 83.

 

3. modificarea Titlului III – „Impozitul pe venit”  din Codul fiscal, prin:

- instituirea obligatiei la nivelul fiecarui intermediar, societate de administrare a investitiilor in cazul rascumpararii de titluri de participare la fondurile deschise de investitii sau alt platitor de venit, dupa caz, pentru tranzactiile cu titlurile de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, efectuate in cursul anului fiscal, de:

  • a) calculare a castigului/pierderii pentru fiecare tranzactie efectuata pentru contribuabil;
  • b) calculare a totalului castigurilor /pierderilor pentru tranzactiile efectuate in cursul anului pentru fiecare contribuabil;
  • c) transmitere in forma scrisa catre fiecare contribuabil a informatiilor privind totalul castigurilor/pierderilor, precum si impozitul calculat si retinut ca plata anticipata, pentru tranzactiile efectuate in cursul anului, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat, in loc de “până la data de 5 a lunii următoare trimestrului”

- Eliminarea obligatiei contribuabilului de a depune declaratia de impunere trimestriala completata pentru castigul net determinat/pierderea neta determinata la sfarsitul fiecarui trimestru, generat/generata de tranzactii cu titluri de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise.

Forma noua

Forma anterioara

“10. La articolul 66, alineatele (51) şi (6) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

(6) Pentru tranzacţiile cu titlurile de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, efectuate în cursul anului fiscal, fiecare intermediar, societate de administrare a investiţiilor în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiţii sau alt plătitor de venit, după caz, are următoarele obligaţii:

a) calcularea câştigului/pierderii la fiecare tranzacţie, efectuată pentru contribuabil;

b) calcularea totalului câştigurilor/pierderilor pentru tranzacţiile efectuate în cursul anului pentru fiecare contribuabil;

c) transmiterea în formă scrisă către fiecare contribuabil a informaţiilor privind totalul câştigurilor/pierderilor, pentru tranzacţiile efectuate în cursul anului, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat;

d) depunerea la organul fiscal competent a declaraţiei informative privind totalul câştigurilor/pierderilor, pentru fiecare contribuabil, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat.

12.La articolul 83, alineatul (21) se abrogă. “

(6) Pentru tranzacţiile cu titlurile de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, efectuate în cursul fiecărui trimestru din anul fiscal, fiecare intermediar, societate de administrare a investiţiilor în cazul răscumpărării de titluri de participare la fondurile deschise de investiţii sau alt plătitor de venit, după caz, are următoarele obligaţii:

a) calcularea câştigului/pierderii pentru fiecare tranzacţie efectuată pentru contribuabil;

b) transmiterea către fiecare contribuabil a informaţiilor privind totalul câştigurilor/pierderilor, în formă scrisă, pentru tranzacţiile efectuate în cursul fiecărui trimestru, până la data de 5 a lunii următoare trimestrului;

c) să depună anual, până în ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul expirat, la organul fiscal competent o declaraţie informativă privind totalul câştigurilor/pierderilor pentru tranzacţiile efectuate cu titlurile de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, pentru fiecare contribuabil.

ART. 83 Declaraţia privind venitul realizat

(2^1) Declaraţia de impunere trimestrială se completează pentru câştigul net determinat/pierderea netă determinată la sfârşitul fiecărui trimestru, generat/generată de tranzacţii cu titluri de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise.”

4. modificarea Titlului III – „Impozitul pe venit”  din Codul fiscal, prin:

  • - reglementarea calcularii impozitului anual datorat de contribuabil pentru câştigul net anual impozabil de catre organul fiscal competent;
  • - eliminarea plăţilor anticipate în cursul anului fiscal, în contul impozitului anual datorat, cu consecinta  eliminarii obligaţiei contribuabilului de a calcula impozitul reprezentând plată anticipată trimestrială în contul impozitului pe câştigul net anual impozabil

Forma noua

Forma anterioara

“11. La articolul 67 alineatul (3), litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„a) impozitul anual datorat de contribuabil pentru câştigul net anual impozabil se stabileşte de organul fiscal competent, potrivit prevederilor art. 84, pe baza declaraţiei privind venitul realizat.

Pentru câştigurile/pierderile din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, realizate începând cu data de 1 ianuarie 2013 inclusiv, nu se efectuează plăţi anticipate în cursul anului fiscal, în contul impozitului anual datorat;“.

 

ART. 67 Reţinerea impozitului din veniturile din investiţii

(3) Calculul, reţinerea şi virarea impozitului pe veniturile din investiţii, altele decât cele prevăzute la alin. (1) şi (2) se efectuează astfel:

         a) câştigul net determinat la sfârşitul fiecărui trimestru din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, se impune cu o cotă de 16%. Obligaţia calculării impozitului reprezentând plată anticipată trimestrială în contul impozitului pe câştigul net anual impozabil revine contribuabilului, pe baza declaraţiei de impunere trimestrială depusă până la data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărui trimestru. Termenul de declarare constituie şi termen de plată a impozitului reprezentând plată anticipată trimestrială, către bugetul de stat. Obligaţia declarării şi plăţii impozitului revine contribuabilului. Impozitul de plată reprezentând plată anticipată trimestrială, respectiv impozitul de restituit  trimestrial se calculează ca diferenţă între impozitul datorat pe câştigul net cumulat de la începutul anului până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul datorat pe câştigul net cumulat de la începutul anului până la sfârşitul perioadei de raportare precedente ;

5. completarea Titlului III – „Impozitul pe venit”  din Codul fiscal, prin reglementarea obligatiilor fiscale datorate pentru câştigurile/pierderile din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, realizate până la data de 1 ianuarie 2013:

13. La articolul 94, după alineatul (15) se introduce un nou alineat, alineatul (16), cu următorul cuprins:

„(16) Pentru câştigurile/pierderile din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, realizate până la data de 1 ianuarie 2013, obligaţiile fiscale sunt cele în vigoare la data realizării acestora.“

6. modificarea  Titlului V – „Impozitul pe veniturile nerezidentilor” din Codul fiscal prin abrogarea art. 124^28–124^41 din cap.V  Schimb de informaţii în domeniul impozitelor directe,  intrucat   începand cu 1 ianuarie 2013 intra in vigoare noua Directiva 2011/16/UE privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal care a fost transpusa in Ordonanta Guvernului nr.92/2003, republicata si se abroga Directiva nr. 77/799/CEE privind asistenta reciproca intre autoritatile competente din statele membre in domeniul taxarii directe si impunerii primelor de asigurare, cu amendamentele ulterioare.

“14.Capitolul V al titlului V, cuprinzând articolele 12428–12441, se abrogă.”

Autor: Ionel Moca | Sursa: Fincont.NET

comments powered by Disqus
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf