Publicata in Monitorul Oficial

Hotarare nr. 46 din 18 iunie 2013

Privind exercitarea Presedintiei romane a Dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP)

Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) este un format de cooperare regionala neinstitutionalizat, singurul din sud-estul Europei provenit si gestionat de statele din regiune, care, în prezent, sunt în numar de 12, respectiv: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Grecia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia si Turcia.

Institutionalizarea dimensiunii parlamentare a acestui format s-a concretizat prin organizarea, pe o baza regulata si pe principiul rotatiei, a Conferintei Presedintilor Parlamentelor din Europa de Sud-Est.

Având în vedere ca România a preluat Presedintia-în-exercitiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP) din iunie 2013 pâna în iunie 2014 si ca, în mod corelat, aceasta trebuie exercitata si la nivel de Parlament,

Parlamentul României adopta prezenta hotarâre.

 

ARTICOL UNIC

 

În perioada iunie 2013 - iunie 2014, Presedintia-în-exercitiu a Dimensiunii Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (SEECP) este exercitata de domnul Valeriu-Stefan Zgonea, în calitate de Presedinte al Camerei Deputatilor.

 

Aceasta hotarâre a fost adoptata de Camera Deputatilor si Senat în sedinta comuna din 18 iunie 2013, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia României, republicata.

 

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR,
VALERIU-STEFAN ZGONEA
 
p. PRESEDINTELE SENATULUI,
CRISTIAN-SORIN DUMITRESCU
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf