Publicata in Monitorul Oficial

Hotarare nr. 291 din 21 mai 2013

Pentru aprobarea amendamentului convenit prin scrisoarea semnata la Tokyo la 19 iulie 2012 si la Bucuresti la 26 iulie 2012 intre Guvernul Romaniei si Agentia Japoniei pentru Cooperare Internationala la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala privind Proiectul de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni, semnat la Bucuresti la 31 martie 2005

În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicata, si al art. 5 din Legea nr. 257/2005 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala, privind Proiectul de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni, semnat la Bucuresti la 31 martie 2005,

Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

 

ARTICOL UNIC

 

Se aproba amendamentul convenit prin scrisoarea*) semnata la Tokyo la 19 iulie 2012 si la Bucuresti la 26 iulie 2012 între Guvernul României si Agentia Japoniei pentru Cooperare Internationala, succesoare a Bancii Japoniei pentru Cooperare Internationala, la Acordul de împrumut dintre România si Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala privind Proiectul de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni, semnat la Bucuresti la 31 martie 2005, ratificat prin Legea nr. 257/2005.

------------

*) Traducere.

 

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
 
Contrasemneaza:
Viceprim-ministru,
ministrul finantelor publice,
Daniel Chitoiu
 
Ministrul delegat pentru buget,
Liviu Voinea
 
Ministrul economiei,
Varujan Vosganian
 
Ministrul delegat pentru energie,
Constantin Nita
 
p. Ministrul afacerilor externe,
George Ciamba,
secretar de stat

 


 

AGENTIA JAPONIEI PENTRU COOPERARE INTERNATIONALA

 

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE, ROMÂNIA

Str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucuresti, 050741, România

fax: +40213126792

 

Data: 19 iulie 2012

Ref: nr. JICA (7R) 7-19002

 

Domnului Claudiu Doltu,
secretar de stat,
Ministerul Finantelor Publice, România

 

Ref.: Acord de împrumut ROM-P4 privind Proiectul de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni, Notificare privind înfiintarea noii entitati "S.C. Complexul Energetic Oltenia - S.A."

 

Stimate domnule Doltu,

Dorim sa exprimam aprecierea noastra sincera pentru cooperarea si sprijinul acordat în legatura cu proiectul mentionat.

Referitor la scrisoarea dumneavoastra datata 15 iunie 2012 si, respectiv, 16 iulie 2012 privind solicitarea acordului pentru înfiintarea noii entitati "S.C. Complexul Energetic Oltenia - S.A.", ne exprimam acordul pentru înfiintarea noii entitati "S.C. Complexul Energetic Oltenia - S.A."

Ca urmare, numele agentiei de executie pentru proiectul la care se face referire mai sus si care, în cadrul articolului III sectiunea 4 subparagraful (1) si al anexei nr. 1 sectiunea 1 subparagraful (3) din acordul de împrumut mentionat, este "S.C. Complexul Energetic Turceni - S.A." se amendeaza si se înlocuieste cu "S.C. Complexul Energetic Oltenia - S.A."

Prezenta scrisoare nu va fi interpretata ca autorizând oricare amendament altul decât acela mentionat mai sus. Prezentul amendament va intra în efectivitate la data de 19 iulie 2012.

Va rugam sa confirmati acordul dumneavoastra pentru amendamentul de mai sus prin semnarea celor doua exemplare ale prezentei scrisori, pastrând un exemplar pentru evidentele dumneavoastra si returnându-ne celalalt exemplar.

 

Cu stima,
Akihiko Konuma,
director general
Departamentul Europa si Orientul Mijlociu
Agentia Japoniei pentru Cooperare Internationala

 

Confirmat în data de 26 iulie 2012

Pentru Ministerul Finantelor Publice,

România,

 

Claudiu Grigoras Doltu,

secretar de stat

 

Cc: Dl Marian Motocu, director general, S.C. Complexul Energetic Turceni - S.A.

Dl Hitoshi Shoji, sef reprezentanta, Biroul JICA Franta

Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf