Publicata in Monitorul Oficial

Hotarare nr. 138 din 3 aprilie 2013

Privind adoptarea unor masuri pentru siguranta alimentarii cu energie electrica

În temeiul art. 108 din Constitutia României, republicata, si al art. 5 alin. (3) din Legea energiei electrice si a gazelor naturale nr. 123/2012,

Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

 

ART. 1

 

Se acorda acces garantat la retelele electrice pentru energia electrica produsa de centrala termoelectrica Mintia apartinând Societatii Comerciale Complexul Energetic Hunedoara - S.A., care sa asigure functionarea continua a acesteia la o putere medie electrica de cel putin 200 MW.

 

ART. 2

 

Se acorda acces garantat la retelele electrice pentru energia electrica produsa de Societatea Comerciala Complexul Energetic Oltenia - S.A., care sa asigure functionarea continua a acesteia la o putere electrica de cel putin 500 MW.

 

ART. 3

 

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" - S.A., în calitate de operator de transport si sistem, are obligatia de a asigura dispecerizarea cu prioritate a energiei electrice produse de centralele termoelectrice prevazute la art. 1 si 2 în conditiile reglementarilor emise de Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

ART. 4

 

Pentru mentinerea nivelului de siguranta a sistemului electroenergetic national, Societatea Comerciala Complexul Energetic Hunedoara - S.A. are obligatia de a furniza servicii tehnologice de sistem catre operatorul de transport si sistem la o valoare a puterii electrice de cel putin 400 MW, în conditiile reglementarilor emise de Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

ART. 5

 

Pentru mentinerea nivelului de siguranta a sistemului electroenergetic national, Societatea Comerciala Complexul Energetic Oltenia - S.A. are obligatia de a furniza servicii tehnologice de sistem catre operatorul de transport si sistem la o valoare a puterii electrice de cel putin 600 MW, în conditiile reglementarilor emise de Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei.

 

ART. 6

 

Masurile prevazute de prezenta hotarâre se aplica în perioada 15 aprilie 2013 - 1 iulie 2015.

 

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
 
Contrasemneaza:
Ministrul economiei,
Varujan Vosganian
 
Ministrul delegat pentru energie,
Constantin Nita
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf