Publicata in Monitorul Oficial

Decret nr. 30 din 31 ianuarie 2013

Privind conferirea unor decoratii

În temeiul prevederilor art. 94 lit. a) si ale art. 100 din Constitutia României, republicata, precum si ale art. 4 alin. (1), ale art. 6 lit. A, ale art. 7 lit. A si ale art. 11 din Legea nr. 29/2000 privind sistemul national de decoratii al României, cu modificarile si completarile ulterioare,

în semn de înalta apreciere pentru contributia determinanta si durabila pe care au avut-o la strângerea legaturilor de prietenie si colaborare, pe multiple planuri, dintre România si Republica Austria,

Presedintele României decreteaza:

 

ART. 1

 

Se confera Ordinul National Steaua României în grad de Comandor domnului Dr. Christoph Leitl, presedinte al Camerei Federale a Economiei, presedinte onorific al Asociatiei Europene a Camerelor Economice.

 

ART. 2

 

Se confera Ordinul National Steaua României în grad de Ofiter:

- domnului Dr. Gerhard Roiss, presedinte al Consiliului de administratie al OMV;

- domnului Dr. Wolfgang Ruttenstorfer, presedinte al Consiliului de supraveghere al Vienna Insurance Group, fost presedinte al Consiliului de administratie al OMV.

 

ART. 3

 

Se confera Ordinul National Pentru Merit în grad de Comandor domnului ambasador Dr. Martin Eichtinger, ambasador al Republicii Austria la Bucuresti (2007 - 2010), în prezent director general pentru afaceri culturale si diplomatie publica în Ministerul Federal al Afacerilor Europene si Internationale.

 

ART. 4

 

Se confera Ordinul Meritul Industrial si Comercial în grad de Mare Ofiter domnului Dr. Gunter Geyer, director general al Wiener Stadtische, presedinte onorific al Vienna Insurance Group.

 

PRESEDINTELE ROMÂNIEI
TRAIAN BASESCU

 

În temeiul art. 100 alin. (2) din Constitutia României, republicata, contrasemnam acest decret.

 

PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf