Publicata in Monitorul Oficial

Decizie nr. 18 din 10 decembrie 2012

ÎNALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE

COMPLETUL COMPETENT SA JUDECE RECURSUL ÎN INTERESUL LEGII

DECIZIA Nr. 18

din 10 decembrie 2012

Dosar nr. 13/2012

 

Livia Doina Stanciu - presedintele Înaltei Curti de Casatie si

Justitie, presedintele completului

Lavinia Curelea - presedintele Sectiei I civile

Roxana Popa - presedintele delegat al Sectiei a II-a civile

Ionel Barba - presedintele Sectiei de contencios administrativ si fiscal

Corina Michaela Jîjîie - presedintele Sectiei penale

Rodica Cosma - judecator la Sectia penala

Cristina Rotaru - judecator la Sectia penala

Simona Cristina Nenita - judecator la Sectia penala

Alina Ioana Ilie - judecator la Sectia penala

Magdalena Iordache - judecator la Sectia penala

Stefan Pistol - judecator la Sectia penala

Leontina Serban - judecator la Sectia penala

Sofica Dumitrascu - judecator la Sectia penala

Geanina Cristina Arghir - judecator la Sectia penala

Lavinia Valeria Lefterache - judecator la Sectia penala

Mariana Ghena - judecator la Sectia penala - judecator-raportor

Ioana Bogdan - judecator la Sectia penala

Ionut Mihai Matei - judecator la Sectia penala

Sandel Lucian Macavei - judecator la Sectia penala

Carmen Elena Popoiag - judecator la Sectia I civila

Nina Ecaterina Grigoras - judecator la Sectia I civila

Mirela Politeanu - judecator la Sectia a II-a civila

Constantin Brânzan - judecator la Sectia a II-a civila

Viorica Lungeanu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

Iuliana Rîciu - judecator la Sectia de contencios administrativ si fiscal

 

Completul competent sa judece recursul în interesul legii ce formeaza obiectul Dosarului nr. 13/2012 este constituit conform dispozitiilor art. 414^4 alin. 3 din Codul de procedura penala, modificat si completat prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor, raportat la dispozitiile art. 27^2 din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sedinta completului este prezidata de doamna Livia Doina Stanciu, presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie este reprezentat de doamna Gabriela Scutea, procuror adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie.

La sedinta de judecata participa magistratul-asistent din cadrul Sectiilor Unite, doamna Alina Gabriela Paun, desemnat în conformitate cu dispozitiile art. 27^3 din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Înalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul în interesul legii a luat în examinare recursul în interesul legii, formulat de catre procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie prin Sesizarea nr. 7.738/2.276/III-5/2012, cu privire la încadrarea juridica a faptei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizatia provizorie de circulatie si-a încetat valabilitatea si având aplicate placute cu numarul provizoriu expirat.

Reprezentantul procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie a sustinut recursul în interesul legii, învederând ca examenul jurisprudentei penale actuale a evidentiat doua orientari cu privire la acest aspect si, prin urmare, caracterul neunitar al practicii judiciare:

Potrivit primei orientari jurisprudentiale, unele instante au considerat ca fapta inculpatului de a conduce pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat, având aplicate placute cu numere provizorii de circulatie a caror valabilitate era expirata, întruneste elementele constitutive ale infractiunilor prevazute de art. 85 alin. (1) si art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aflate în concurs ideal.

În aceeasi ipoteza - conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, având aplicate placute cu numere provizorii de circulatie expirate - alte instante au retinut numai infractiunea prevazuta de art. 85 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu motivarea ca infractiunea prevazuta de art. 85 alin. (2) vizeaza o alta situatie premisa decât expirarea termenului de valabilitate a numerelor provizorii, si anume aplicarea unui numar imaginar sau a altui numar decât cel atribuit unui autovehicul înmatriculat.

A fost aratata opinia procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie, în sensul primei orientari jurisprudentiale; astfel, numarul provizoriu de circulatie semnifica luarea în evidenta a autovehiculului de catre autoritatea competenta, reprezentând deci expresia starii de înmatriculare, si, prin urmare, folosirea lui dupa expirarea valabilitatii este contrara realitatii si apta sa induca în eroare, transformându-l într-un numar fals de înmatriculare, în sensul art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Presedintele Înaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna judecator Livia Doina Stanciu, a declarat dezbaterile închise, iar completul de judecata a ramas în pronuntare asupra recursului în interesul legii.

 

ÎNALTA CURTE,

deliberând asupra recursului în interesul legii, constata urmatoarele:

 

1. Problema de drept ce a generat practica neunitara

Prin recursul în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie s-a aratat ca în practica judiciara nationala nu exista un punct de vedere unitar vizând încadrarea juridica a faptei de punere în circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizatia de circulatie provizorie si-a încetat valabilitatea si având aplicate placute cu numarul provizoriu de circulatie expirat.

 

2. Examenul jurisprudential

Prin recursul în interesul legii se arata ca, în urma verificarii jurisprudentei la nivel national, a fost relevata o practica neunitara, în sensul ca au fost evidentiate doua orientari în problema vizând încadrarea juridica a faptei de punere în circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizatia de circulatie provizorie si-a încetat valabilitatea si având aplicate placute cu numarul provizoriu de circulatie expirat.

 

3. Solutiile pronuntate de instantele judecatoresti

3.1. Într-o prima orientare a practicii, unele instante au apreciat ca fapta inculpatului de a conduce pe drumurile publice un autoturism neînmatriculat, având aplicate placute cu numere provizorii de circulatie a caror valabilitate era expirata, întruneste elementele constitutive ale infractiunilor prevazute de art. 85 alin. (1) si art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aflate în concurs ideal.

S-a sustinut ca un numar provizoriu de circulatie expirat este de natura sa induca în eroare organele de politie aflate în exercitiul supravegherii traficului rutier, care nu vor opri spre verificare un autoturism neînmatriculat ce are montate placute cu numarul de înmatriculare expirat, spre deosebire de situatia acelor autoturisme neînmatriculate în circulatie care nu au montate în continuare numere de înmatriculare provizorii expirate.

În acest sens s-a mai argumentat ca numarul de înmatriculare (permanent ori provizoriu) este un element de identificare a participantilor la trafic, necesar pentru depistarea autorilor unor infractiuni sau abateri rutiere, astfel încât lipsa lui sau lipsa corespondentei lui cu realitatea împiedica aplicarea corecta si prompta a legii; desi exista o singura actiune - conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul - în raport cu împrejurarile concrete în care s-a savârsit (autovehicul neînmatriculat si cu numere provizorii expirate), sunt întrunite elementele constitutive a doua infractiuni, în concurs ideal.

3.2. Într-o a doua orientare a practicii, în aceeasi ipoteza - conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, având aplicate placute cu numere provizorii de circulatie expirate - alte instante au retinut numai infractiunea prevazuta de art. 85 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, cu motivarea ca infractiunea prevazuta de art. 85 alin. (2) vizeaza o alta situatie premisa decât expirarea termenului de valabilitate a numerelor provizorii, si anume aplicarea unui numar imaginar sau a altui numar decât cel atribuit unui autovehicul înmatriculat.

S-a sustinut ca ipoteza în care autorizatia de circulatie provizorie si-a încetat valabilitatea nu reprezinta o falsificare a numarului de înmatriculare, întrucât acest fapt presupune o operatiune fizica, mecanica, de modificare sau de confectionare a unor elemente care sa creeze aparenta unor numere de înmatriculare valabile.

 

4. Opinia procurorului general

Solutia propusa de procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie este în sensul orientarii jurisprudentiale potrivit careia punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizatia de circulatie si-a încetat valabilitatea si având aplicate placute cu numarul provizoriu expirat întruneste elementele constitutive ale infractiunilor prevazute de art. 85 alin. (1) si art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, în concurs ideal.

În sustinerea punctului de vedere exprimat s-a apreciat, din interpretarea dispozitiilor legale referitoare la înmatricularea si înregistrarea vehiculelor, ca un autovehicul se considera neînmatriculat atunci când nu a fost luat în evidenta de catre organul competent si nu s-a eliberat certificat de înmatriculare, ca nu sunt socotite neînmatriculate autovehiculele pentru care s-au eliberat autorizatii de circulatie provizorii, în conditiile art. 13 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si art. 23 alin. (4) din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificarile ulterioare.

S-a apreciat ca numarul de înmatriculare este expresia starii de înmatriculare a autovehiculului la care se refera si, atunci când numarul aplicat pe un autovehicul nu are corespondent într-o înscriere reala în evidentele autoritatii competente sa opereze înmatricularea, este considerat fals.

S-a mai apreciat ca esential sub aspectul existentei infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare este faptul ca numarul aplicat pe autovehicul nu are corespondent într-o înscriere actuala în evidentele autoritatii competente sa efectueze înmatricularea, fiind deci contrar realitatii si apt sa induca în eroare.

S-a retinut, de asemenea, ca, potrivit dispozitiilor referitoare la înmatricularea si radierea autovehiculelor din evidenta circulatiei, numarul de înmatriculare poate fi folosit în mod legal numai câta vreme starea de înmatriculare subzista.

Numarul provizoriu de circulatie semnifica luarea în evidenta a autovehiculului de catre autoritatea competenta, reprezentând deci expresia starii de înmatriculare, si, prin urmare, folosirea lui dupa expirarea valabilitatii este contrara realitatii si apta sa induca în eroare, transformându-l într-un numar fals de înmatriculare, în sensul art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, s-a concluzionat ca activitatea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul în situatia în care autorizatia de circulatie si-a încetat valabilitatea si având placute cu numarul provizoriu expirat întruneste elementele constitutive ale infractiunilor prevazute de art. 85 alin. (1) si art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, în concurs ideal.

 

5. Raportul asupra recursului în interesul legii

Proiectul de solutie propus prin raportul întocmit în cauza a vizat prima solutie identificata de examenul jurisprudential, în sensul ca punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul în ipoteza în care autorizatia provizorie de circulatie si-a încetat valabilitatea si având aplicate placute cu numarul provizoriu de circulatie expirat întruneste elementele constitutive ale infractiunilor prevazute de art. 85 alin. (1) si art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, în concurs ideal.

S-a argumentat ca numarul de înmatriculare este expresia înmatricularii autovehiculului la care se refera, astfel ca, atunci când numarul aplicat pe un autovehicul nu are corespondent într-o înscriere reala în evidentele organelor competente sa opereze înmatricularea, acesta este considerat fals.

În literatura de specialitate s-a sustinut ca de esenta infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare este faptul ca "numarul aplicat pe autovehicul nu are corespondent într-o înscriere actuala în evidentele autoritatii competente sa efectueze înmatricularea".

În aceste conditii, numarul astfel aplicat fiind contrar realitatii, este apt sa induca în eroare.

Asadar, opinia unanima conturata în doctrina este aceea ca numarul obtinut legal, cu ocazia unei înmatriculari precedente, dar radiat la data punerii în circulatie sau conducerii pe drumurile publice, are toate caracterele unui numar fals de înmatriculare.

Dispozitiile referitoare la înmatricularea si radierea autovehiculelor din circulatie prevad ca numarul de înmatriculare poate fi folosit, în mod legal, cât timp subzista starea de înmatriculare.

Odata cu radierea autovehiculului din evidenta organului la care a fost înmatriculat, numarul de înmatriculare îsi pierde semnificatia, adica înceteaza sa mai fie expresia starii de înmatriculare si devine astfel un numar de înmatriculare fals.

Prin similitudine toate aceste argumente sustin si ipoteza numarului provizoriu expirat.

În considerarea acelorasi argumente se poate afirma ca numarul provizoriu de circulatie reprezinta expresia starii de înmatriculare.

Folosirea lui în aceste conditii, deci dupa expirarea valabilitatii, este contrara realitatii si apta sa induca în eroare, transformându-l într-un numar fals, în sensul art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 

6. Înalta Curte

Înalta Curte apreciaza ca fapta constând în punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pe care sunt aplicate placute cu numarul provizoriu de circulatie expirat si în conditiile în care autorizatia de circulatie provizorie si-a încetat valabilitatea întruneste numai elementele constitutive ale infractiunii prevazute în art. 85 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cu privire la necesitatea incriminarii si la continutul infractiunilor reglementate în art. 85 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se impun urmatoarele precizari:

Obligatia de înmatriculare a vehiculelor este prevazuta în art. 12 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, conform caruia orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa fie înmatriculat ori înregistrat, dupa caz, si sa poarte placute cu numarul de înmatriculare sau înregistrare.

Totodata, potrivit art. 13 alin. (3) din actul normativ mentionat, "pâna la înmatriculare, vehiculele prevazute la alin. (1) pot circula cu numere provizorii, pe baza unei autorizatii speciale eliberate de autoritatea competenta".

Legiuitorul a incriminat în art. 85 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, - punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, iar în art. 85 alin. (2) din acelasi act normativ - punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de înmatriculare sau de înregistrare.

Elementul material al fiecareia dintre aceste infractiuni consta în doua actiuni alternative, carora li se asociaza însa câte o cerinta esentiala specifica. Astfel, ambele infractiuni prevazute de art. 85 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se comit fie prin punerea în circulatie, fie prin conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul.

Deosebirea consta în aceea ca pentru existenta infractiunii prevazute la art. 85 alin. (1) este necesar ca autovehiculul sa fie neînmatriculat, iar pentru existenta infractiunii de la art. 85 alin. (2) trebuie ca autovehiculul sa aiba un numar fals de înmatriculare, aceasta indiferent daca autovehiculul respectiv este sau nu înmatriculat.

Din interpretarea dispozitiilor legale referitoare la înmatricularea si înregistrarea vehiculelor, un autovehicul se considera neînmatriculat atunci când nu a fost luat în evidenta de catre organul competent - pe baza verificarii actului de proprietate si a starii tehnice - si nu s-a eliberat un certificat de înmatriculare. Nu sunt socotite neînmatriculate autovehiculele pentru care s-au eliberat autorizatii de circulatie provizorii, în conditiile art. 13 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si art. 23 alin. (4) din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificarile ulterioare.

Dificultatea stabilirii încadrarii juridice a faptei de punere în circulatie sau conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul pe care sunt aplicate placute cu numarul provizoriu de circulatie expirat este generata însa de împrejurarea ca legislatia rutiera nu defineste întelesul notiunii de "numar fals de înmatriculare", opiniile exprimate de jurisprudenta fiind consecinta interpretarii în mod diferit a acestei sintagme.

Astfel, referitor la sensul exact si limitele firesti ale expresiei mentionate, s-a pus problema daca aceasta notiune vizeaza doar numarul plasmuit sau alterat ori cel care corespunde altui autoturism decât cel pe care este montat sau daca numarul fals de înmatriculare poate fi considerat si numarul provizoriu emis în baza unei autorizatii speciale care, la data punerii în circulatie sau a conducerii pe drumurile publice, nu mai avea valabilitate.

Într-o opinie s-a sustinut ca numarul fals de înmatriculare este cel care nu are o corespondenta reala în evidentele autoritatii competente (intra în aceasta categorie numerele contrafacute, alterate, cele care apartin altor autoturisme sau pentru care autorizatia provizorie de circulatie a expirat).

Într-o a doua opinie s-a sustinut ca numarul provizoriu pentru care a expirat autorizatia de circulatie nu poate fi considerat falsificat, întrucât nu este contrafacut sau alterat si, desi este expirat, nu se poate sustine ca el nu are o corespondenta în realitate, pentru ca apare în evidentele autoritatilor competente, permitând identificarea autoturismului, astfel încât, într-o asemenea situatie, nu se poate retine decât infractiunea prevazuta de art. 85 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv punerea în circulatie a autoturismului sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Pe de alta parte, legiuitorul a înteles sa faca o distinctie neta între categoriile de numere pe care le poate avea un autovehicul si ca nu toate aceste numere sunt de înmatriculare sau de înregistrare pentru a atrage incidenta art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, potrivit art. 23 si art. 25 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin Hotarârea Guvernului nr. 1.391/2006, cu modificarile ulterioare, exista urmatoarele categorii de numere:

- numar de înmatriculare - compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti, numarul de ordine, format din cifre arabe, si o combinatie de trei litere cu caractere latine majuscule;

- numar de înmatriculare temporara - pentru care la indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine se adauga luna si anul în care expira valabilitatea înmatricularii;

- numar de înmatriculare pentru probe - compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti, numarul de ordine si înscrisul "PROBE";

- numar de înregistrare - ce se atribuie doar vehiculelor înregistrate la consiliile locale si care se compune din denumirea localitatii si denumirea abreviata a judetului, scrisa cu caractere latine majuscule, precum si dintr-un numar de ordine, format din cifre arabe;

- numar de autorizare provizorie a circulatiei - compus din indicativul judetului sau al municipiului Bucuresti si numarul de ordine.

Potrivit dispozitiilor sus-enuntate, rezulta ca în materia circulatiei vehiculelor pe drumurile publice exista trei tipuri de numere de înmatriculare, un numar de înregistrare si un numar de autorizare provizorie a circulatiei.

Legiuitorul a înteles sa incrimineze prin dispozitiile art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, doar cazurile în care vehiculul are numar fals de înmatriculare sau înregistrare, iar nu si cazul în care acest numar este cel atribuit prin autorizarea provizorie de circulatie (ipoteza supusa dezlegarii problemei de drept prin recursul în interesul legii).

În acest sens, dispozitiile art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, vizeaza acele situatii în care s-a intervenit în vreun fel asupra numarului de înmatriculare al unui autoturism înmatriculat în realitate, fie prin confectionarea unui numar sau imitarea unui numar autentic, fie prin modificarea aspectului sau mentiunilor unui asemenea numar, creându-se astfel o aparenta necorespunzatoare adevarului, precum si situatia în care autoturismul este sau nu înmatriculat, dar poarta placuta de înmatriculare a altui vehicul.

Or, un numar de înmatriculare provizoriu expirat nu poate fi asimilat, prin analogie, cu un numar fals de înmatriculare, în conditiile în care nu a existat o falsificare cu intentie a acestuia, în sensul celor aratate anterior.

Împrejurarea ca dreptul de circulatie al autoturismului se limita doar la o anumita perioada de timp, dupa care fie nu au mai fost întreprinse, fie nu au mai fost definitivate demersurile necesare înmatricularii respectivului autoturism, nu echivaleaza cu falsificarea numarului provizoriu de înmatriculare, numarul mentionat în acea autorizatie nu se transforma într-unul fals, ci autoturismul în cauza devine unul neînmatriculat.

Pe de alta parte, prin incriminarea prevazuta de art. 85 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, legiuitorul a avut în vedere posibilitatea faptuitorului de a se sustrage urmaririi în cazul savârsirii unei infractiuni datorita imposibilitatii de identificare a autoturismului. Or, folosind numarul corespunzator înmatricularii provizorii, autoturismul poate fi identificat, întrucât numarul respectiv nu se mai atribuie altui autoturism.

În acest fel, identificarea autoturismului se face în aceleasi conditii ca si în cazul înmatricularii definitive.

O situatie similara se regaseste si în privinta reglementarii actelor de identitate ale cetatenilor români.

Si în cazul acestor acte de identitate, depasirea termenului de valabilitate si utilizarea acelui act nu conduce la constatarea faptului ca actul este falsificat, ci atrage doar o raspundere contraventionala.

Daca s-ar îmbratisa punctul de vedere contrar, ar însemna ca simpla depasire a termenului de valabilitate a cartilor de identitate si prezentarea acestor carti de identitate a caror valabilitate a expirat, de catre titularii lor, organelor în drept ar constitui infractiunea de fals privind identitatea.

 

Pentru considerentele aratate, în temeiul art. 414^4 si 414^5 din Codul de procedura penala, astfel cum a fost modificat si completat prin Legea nr. 202/2010,

 

ÎNALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE

În numele legii

DECIDE:

 

Admite recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casatie si Justitie si, în consecinta:

În interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 85 alin. (1) si (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste ca:

Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pe care sunt aplicate placute cu numarul provizoriu de circulatie expirat, iar autorizatia de circulatie provizorie si-a încetat valabilitatea, întruneste numai elementele constitutive ale infractiunii prevazute în art. 85 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Obligatorie, potrivit art. 414^5 alin. 4 din Codul de procedura penala.

Pronuntata în sedinta publica, astazi, 10 decembrie 2012.

 

PRESEDINTELE ÎNALTEI CURTI DE CASATIE SI JUSTITIE,
LIVIA DOINA STANCIU
 
Magistrat-asistent,
Alina Gabriela Paun
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf