Publicata in Monitorul Oficial

Circulara nr. 2 din 8 februarie 2013

Privind punerea in circulatie, in scop numismatic, a unei monede din argint dedicate aniversarii a 350 de ani de la inaltarea bisericii de lemn Sfintii Arhangheli din Rogoz, Maramures

ART. 1

 

În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a României, Banca Nationala a României va pune în circulatie, în scop numismatic, începând cu data de 11 februarie 2013, o moneda din argint dedicata aniversarii a 350 de ani de la înaltarea bisericii de lemn Sfintii Arhangheli din Rogoz, Maramures.

 

ART. 2

 

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:

 

Valoare nominala 10 lei

Metal argint

Titlu 999 la mie

Forma rotunda

Diametru 37 mm

Greutate 31,103 g

Calitate proof

Cant zimtat

 

Aversul monedei prezinta imaginea bisericii de lemn Sfintii Arhangheli din Rogoz si siluetele din fata si din profil ale bisericii, decupate în imaginea unui fragment din peretele exterior al acesteia; stema României, valoarea nominala "10 LEI", anul de emisiune "2013" si inscriptia "ROMANIA".

Reversul monedei reda icoana Sfintei Treimi din absida altarului bisericii Sfintii Arhangheli din Rogoz si inscriptiile: "monumente de arta medievala crestina", "BISERICA SFINTII ARHANGHELI ROGOZ" si anul înaltarii "1663".

 

ART. 3

 

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile româna, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a României si casierului central.

 

ART. 4

 

Monedele din argint dedicate aniversarii a 350 de ani de la înaltarea bisericii de lemn Sfintii Arhangheli din Rogoz, Maramures, au putere circulatorie pe teritoriul României.

 

ART. 5

 

Punerea în circulatie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a României.

 

Presedintele Consiliului de administratie
al Bancii Nationale a României,
Mugur Constantin Isarescu
Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf