Ghid depunere Formular 400

Declaraţie informativă privind veniturile din economii obţinute din Romānia de persoanele fizice rezidente īn state membre ale Uniunii Europene, ţări terţe şi teritorii dependente sau asociate

Cine depune declaratia?

Declarația se completează și se depune de către agenții plătitori de venituri din economii sub forma plăților de dobânzi obținute din România de persoane fizice rezidente fiscal în state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie și de Regatul Olandei, precum și teritoriile terțe, conform acordurilor încheiate între România și aceste teritorii.

Teritoriile dependente de Marea Britanie sunt Jersey, Guernsey, Insula Man, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Montserrat, Insulele Turks și Caicos, iar teritoriile dependente de Regatul Olandei sunt Aruba și Antilele Olandeze. Teritoriile terțe sunt Principatul Monaco, Principatul Liechtenstein, Principatul Andorra, Republica San Marino și Confederația Elvețiană.

Declarația se completează de către agenții plătitori și pentru entitățile stabilite într-un alt stat membru și care sunt la rândul lor agenți plătitori, potrivit Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Cand se depune declaratia?

Termen de depunere:

  • până la data de 28 (29) februarie inclusiv a anului curent, pentru informații referitoare la plățile de dobânzi făcute în cursul anului precedent;
  • ori de câte ori plătitorul constată erori în declarația depusă anterior, prin completarea unei declarații rectificative, situație în care se va înscrie „X” în căsuța special prevăzută în formular în acest scop.

Unde se depune declaratia?

Declarația se depune la organul fiscal la care plătitorul de venit este înregistrat în evidența fiscală. În situația în care plătitorul de venit deține sedii secundare care efectuează plăți de venituri din dobânzi, informațiile se centralizează la nivelul societății-mamă și se declară de către aceasta.

Parteneri
Hotel Armatti Complex Wolf